House Nn

 

NOTABLE FEATURES / COMMENTS
This is a home for a large family who wanted ample space without having an overly large, rambling house. The plan pivots around a green courtyard which brings light and air to the heart of the home.
The bedrooms and living spaces wrap around this central space, and this creates a visual intimacy while preserving privacy for all the bedrooms.
A generous roof terrace with built-in planters flows from the first floor bedrooms, and a ‘solar pergola’ along the edge of the roof provides shade for north facing windows, while concealing the solar panels which provide hot water and pool heating.
The look and feel of the house is about simplicity, clean lines and a focus on creating a series of interconnected spaces, each with their own relationship to the outside.

About the Project

AREA
The Glen, Camps Bay, Cape Town

YEAR COMPLETED
2010

NEW BUILD / RENOVATION
Renovation

ACCOMMODATION
2 levels. 5 bedrooms all en suite, 3 living areas, roof terrace, pool, staff apartment